Wednesday, July 27, 2011

Rabu Tanpa Kata ~1~



tergedek-gedek nak ke mana agak nye si dia ni?

p/s - amboi..si angah teringin juga nak wat macam kengkawan...:D

Tuesday, July 26, 2011

Assalamualaikum Kawan-Kawan...

Banyak sebenornya benda yang nak dicerita. tapi setting blogger ni buat idea menulis jadi beku.
sesungguh aye janggal nak menulis ni,
blog kawan-kawan macam mana? tak bertukor wajah ker?

Salam rindu buat semua...

Sunday, July 17, 2011

Wednesday, July 13, 2011

Renungan..

Allah mengurniakan akal dan nafsu.
Pilihlah yang mana kamu mahu.
Untung rugi di tangan kamu.

Ramai yang memilih untung dunia tetapi lupa pada kehidupan di SANA akibat lena dalam dakapan nafsu semata-mata.

Ada juga memilih akhirat semata-mata, hingga lupa tanggungjawa di dunia.

Maka pilihlah akal, dan berakal lah.
Kerana berakal itu membuat kamu seimbang dunia dan akhirat.

Semoga mendapat kebaikan....

Monday, July 11, 2011

terkejut monkey la plak..

apeheinye dah berubah...nak cri tampat nak post ni pun jenuh aye meggodehnye. huk'aloh...tak reti aye aihhh...

Monday, July 04, 2011

Melerai Waktu

Cuba tangani waktu-waktu sukar
dan menyukarkan

Hidup ini
rempah ratusnya berbagai perisa
ada yang kita suka
ada yang kita tidak suka
tapi terpaksa rasa semuanya

Yang manis di cita
namun yang pahit tumpang jelma
yang perlu adalah bijak merencana
agar yang perit itu
tidak bertahta lama
di batu jemala...

Friday, July 01, 2011

StAtUs:

tak de mood

Sebab?

banyak sebab

Sebab Utama?

tak tahu

Jalan Penyelesaian?

belum pikir

Penyelesaian Sementara?

...ulang tengok SEPAH kt youtube..!

muahahaha.....memang sengal!