Thursday, February 24, 2011

'Jalan-Jalan Makan Angin, Buang Angin, Masuk Angin Keluar Asap...'

Hahahaha tajuk di atas tu tak de kaitan apa-apapun  sila abaikan je..:D


Duk tengah raflahjingga otak ni..rumah punya pasaila, adik-beradik punya pasai la, kerja opis punya pasai la..huh! banyaknya benda nak di pikiorkan nih! Tapi tak apa, masih under kontrol..cuma isu rumah ni yang aye betoi-betoi risau, sebab rumah yang aye duk sewa sekarang ni, tuan punya nye  nak jual pulak dah...

So semalam aye amik cuti sebab che din off duty, so kami pon pakat  pi DBKL dan UDA Holding. Niat nya nak mendaftar pembelian rumah.

Kisah Di DBKL

Sehari sebelum tu aye dah call org DBKL nak tanya syarat-syarat pembelian, dia cakap kalo dah pernah beli tak boleh beli lagi. Ok la sebab che din memang tak pernah ada beli rumah pon, so che din ni berkobar-kobar la nak daftar beli rumah DBKL, sampai sana dah amik no., dah tunggu bagai, tidak jugak dapat daftar.."encik tak layak mendaftar! sebab isteri dah ada rumah..." laaa...awat la orang yang aye call semalam tak cakap plak kalo pasangan dah ada rumah, tak boleh apply... ish ish ish...padan muka aye...sebab tak cek kat website DBKL syarat-syarat tu..

Kisah di UDA Holding

Dari DBKL kami tuju ke BB Plaza, mencari pulak UDA holding dengan niat yang sama...yang ni pon aye idok le nak cek websitenye, main terjah aje.
Masa sampai kat kaunter dan beritahu niat kami, staf kat situ macam pelik je kami nak beli rumah, dia tanya projek mana yang kami nak beli, pas tu aye cakap le 'kami nak tanya-tanya dulu..', so dia tu suruh kami pi tingkat 9. Sampai kat tingkat 9 ada sorang staf yang incharge, dia pun tanya soklan yg sama, projek mana yg kami nak beli sambil senyum-senyum..tak dan aye jawab, dia cakap ' projek yg tangah buat la ni kt area  cheras, unit banglo, harga 800 ribu ke 1 million, kalau rumah teres ada pun yang harga 600 ribu ke atas je..'
mak aihhh tak semena-mena aye terlopong..pas tu aye cakap 'erkk ekceli saya cari projek kos sederhana..kalo ada'
'ohhh UDA sekarang tak ada buat dah projek kos rendah ke sederhana ke..sekarang banyak projek township je..mahal la..sikit'

Dengan penuh hormatnya aye pon minta diri...pas tu aye pon teringat le kenapa staf kat situ cam pelik je tengok kami...maklum le, kami pakai seluar jeans cabuk je....ada hati nak beli projek UDA muahahahaha...ini la yang dikatakan Masuk angin keluar asap....kui kui kui...

5 comments:

zino said...

lain kali selambe je cakap saya nak book banglo 4 biji teres 3 biji hehe

~ Cik Azz ~ said...

Takpe.. Pedulikan apa pandangan staff kat situ...

Mudah2an tercapai hajat nak beli rumah tu ya...

Angah said...

zino, angah dah terkedu dan terlopong masa tu...hahahah speechless

Tq cik azz

Mazni said...

hahhahah..kak ina, sabar jer lah, cuba2 browse kat property.com or hartanah malaysia something gitulah, sy dulu check2 kat situ, kita boleh kecikkan pencarian ikut bajet, ce try.

Angah said...

tq maz, ko dah beli umah ke maz