Monday, July 01, 2013

M.A.K.A.N

Assalamualaikum, hi kawan-kawan bertemu lagi.

Dah hampir sangat dengan Ramdhan kan...

Biasalah dah jadi tabiat agaknya, asal nak sambut Ramadhan je, ada je idea nak makan-makan. Rabu lepas angah n opis gang pi lunch kat satu restoran ni, dekat je ngan UM.


Ni la Restorannya

Terfikir, apahal ada gambor-gambor artis vateran ni?...Masyaallah...angah baru tahu yang restoran ni rupanya Resotran si penyanyi Katijah Ibrahim...hahaa

Lama juga menunggu hidangan, sib baik ada ekon dan kipas,  sejukk hati menunggu

yang angah pegang tu adalah promosi menu untuk buffet ramadhan nanti...

angah minum laici blend...huiiissshh mengasyikkan..


makanan plak angah order mee sup daging...ermmmm...so so saja...Ada kawan yang order mee rebus, laaaagi hampesss
yang agak sedap adalah laksa penang dan laksa johor..

  better amik hidangan nasik ni, angah cuit kawan punya...sedap, agaknya masakan melayu ni specialiti dia..

licin...walaupun tak berapa sedap. kena habiskan makan kalo tidak rugi wo...sebab mahal juga harga makanan disini

Suasana dalam restoran ok lah, nyaman...

Pak Kodok menanti kehadiran anda!

See Ya!

13 comments:

Khai♥Rin : anies said...

dkt area mn ye? knape sy x penah jumpa resto ni?? ;-)

Ujie said...

Tula kan..kita tengok restoran cun..rege mknn mahal. Tapi kechiwa bila mknn tu tak sesedap rege.

Angah said...

Khairin, restoran ni dekat Jalan Bukit, PJ. Dr UM ni angah pi ikut jalan depan PPUM

Ujie, betul sangat tu Ujie...restoran nampak glamer, oh rugi duit rasanya...

Kakzakie said...

Kathy kan memang ada restoran. Kata di Australia pun ada juga tau Angah.

Apa motif katak di pintu reception? macam-macamlah kan:)

ANIM said...

khatijah kena turun padang masakle kalau gitu kan..

Rinna said...

Selalu gak lalu kat situ..tapi tak terlintas plak nak gi makan kat situ.. TQ laa share info.. pasal restoren nie.. :)

Acik Erna said...

Angah..tu yang acik ni cukup susah nak mencuba.kalau tak sedap..keciwa

~ Cik Azz ~ said...

Kureng sedap ehh..??

Masuk situ sedap tido je kot sebab nyaman je.. hehehe..

Angah said...

Kakzakie, angah pun ada tgk restoran dia masuk JJCM, tapi tak terpikir pulak dekat sgt ngan tempat koje angah...hihihi..pasai katak tu, tak tahu la apa motif dia kikiki

Anim, angah rasa pun macam tu la, air tangan tauke jugak yg sedap

Kak Rinna, sama-sama, boleh le try..dekat je

Acik Erna, tu la, dah kawan-kawan pakat ajak, pi la jugak, nk ikutkan memang rasa tak berbaloi...

Kak Azz, hihihi...kalo tido memang best, sebab sentiasa 'suara' khaty mendodoikan dgn lagu-lagu popular dia...

Noor Mala Shahar said...

sedapnya laici blend tu..

Angah said...

Noor Mala, memang sedap, rasa tak cukup segelas...

Mazni said...

Berapa rega Kak Ina, bayar mcm buffet ke ala carte. Saya suka g Rebung kt Bangsar yang Chef Ismail and Syeikh Muzaffar tu. RM38 tapi berbaloi n sgt ori rasa kemelayuannya...mabeles

Angah said...

Maz, rege dia stail ala carte, macam kebanyakan mee sup ke laksa ke dalam RM15.90. kalo air tu, dalam RM8.90 ke atas

Rebung mahal lagi kot...