Wednesday, November 06, 2013

Kuala Gula Di Kuala Kurau, Taiping

Untuk Pencita Alam Semula Jadi dan Kaki Pancing....tempat ini nyaman untuk anda berekreasi. Untuk kaki Shopping, di sini bukan tempat anda.....hihihi...





Suasana Petang


*************
Suasana Senja




Pagi esoknya....Sunrise...


See Ya!



17 comments:

Ujie said...

Dah sampai, tapi tak tido. Nak sewa bot tapi tak cukup masa pulak tu.
Tmpt ni saya suka..tapi family lain kata 'takde apa pun..'. Minat lain2 kan..:)

Acik Erna said...

cantik tempat ni angah

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik tempat ini. Berapa sewa tinggal kat sini yea?

Mazni said...

Saya penah gi usha sini Kak Ina, cantik sbb tgk burung semua, tapi tempatnya nunnnn ke dalam sangat...masa tu baby pun tecit...atut nak bawak...tggu depa besar sket....klu nak tgk burung, scenery leh la ya...lain pada tu..tadak kan...tp mmg cantik. Harap ada kelapangan utk ke sinun.

~ Cik Azz ~ said...

Akak suka pergi tempat cenggini.. Damai dan tenang je..

Tu ikan apa tu..? Belacak or tembakul.. Tiba2 teringat lak kat citer Batu Belah Batu Bertangkup.. haaa...

Angah said...

Ujie, a'ah,org yang suka laut dal alam semulajadi je yg suka tempat ni

Acik, ada masa boleh lah try pergi

Pokok manggis, bilik yang angah menginap tu RM150.00 semalam

Mazni, memang jauh benor nak sampai ke sini...dah la cukup sekali dpt pergi

Kak Azz, tu ikan Belacak namanya

adrianna syaz said...

Bestnya angah..sya pnh dtg kesini tp x pnh mnginap.mmg mak duk ckp sini syok memncing.sya suka memncing..hehe..

Ikan belacak tu sngguh comel... :D

eira eixora said...

ayah saya mesti suka tempat ni. sbb dia suka sangat memancing. pergi mana2 pancing tak pernah tinggal.

Kakzakie said...

Agaknya dulu dekat sini banyak tanam tebu dan ada prosess gula ye Angah hihi..

Cantiklah scenery yg Angah captured.

WuMing said...

Trima kasih... masih ingat saya... Tak pi mana pown... saja malas post...

MulutPayau said...

cantiknya tempat ni.....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.... tenanggg je...
damai ;)

assalamu'alaykum angah ;)

Zuraidah Butang said...

wahh...mcam challet atas air tu ye

Noor Mala Shahar said...

cantik pemandangan di sini

menabung di sini


http://www.noormalashahar.com

Mummydearie said...

Nampak cantik dan tenang aje tempat ni. Untuk kita-kita mungkin seronoklah sebab terasa damai aje, kan tapi untuk budak-budak tak tahulah.

Riri Maysyuri said...

cantiknya tempat nie, kapan ye awak bisa tengok tu tempat.... ^_^ salam kenal

Angah said...

terima kasih semua

yang pertama kali komen, tq and please come again!