Friday, February 05, 2016

Semoga Selamat Semuanya

~Assalamualaikum Kawan-Kawan~
 



Seronok eh, dua tiga minggu ni cuti weekend kita lebih panjang dari biasa. Minggu ni lagi panjang, sempena Chinese New year.

Saat dapat cuti-cuti  free begini pasti ramai yang dah merancang macam-macam agenda. Balik kampunglah, berholidaylah, berhoneymoon bagai...seronokkan...

Apapun jangan terlalu ingka (gembira), sentiasalah beringat-ingat hal keselamat diri, keselamatan rumah yang ditinggal, kesihatan juga. Maklumlah macam-macam virus duk sedang melanda ni.

Ramai kawan-kawan yang ada anak-anak, bercadang nak pergi zoo, nak mandi di hutan lipur, nak mandi laut - tolong berhati-hati ye...kut di sengat nyamuk  zika aedes, kut kena kencing tikus, kut lemas dipukul ombak..eii Makngah seram nak oii...

Janga lupa berdoa, minta Allah jauhkan kita dari segala mara bahaya. Berhati-hati  di jalanraya, banyakkan bersabar dan bertenang selalu.

Akhir kalam, Selamat Bercuti Panjang....semoga bersua kembali.

Wassalam.

9 comments:

Cik Azz said...

Angah plan ke mana cuti panjang ni?
Akak macam biasa la, dok rumah je, hehe.
Ni kakak dan family dia dari Labis dah selamat sampai rumah dah.
Alhamdulillah.
Moga Allah permudahkan perjalanan kita semua menuju destinasi masing-masing.
Aamiin.

Ibu n Abah said...

Akak cuti raya cina duduk umah jer
Sebab tau mana2 pun akan sibuk
Nak book hotel sure dah habis
Nak main terjah, kami ramai kalau terpaksa tidur dlm kereta
So.. Duduk rumah adalah yg paling selamat

Angah said...

Kak azz & ibu n abah, angah pun tak pi mana2. Sebab nk tggu time che na bersalin minggu depan baru nk blk kampung...ni angah melepak tgk tv je sengsorang...

Angah said...

Kak azz & ibu n abah, angah pun tak pi mana2. Sebab nk tggu time che na bersalin minggu depan baru nk blk kampung...ni angah melepak tgk tv je sengsorang...

babYpose said...

Selamat bercuti Angah, betul kena berhati-hati dengan dugaan yang melanda sekarang ni. InshaAllah doa yang baik2 kan..

iryanty ismail said...

yan ari cuti balik kampung di batu pahat
:-))

Hanis Azla said...

As-salam angah,

seram dengan bermacam2 hal yang melanda sekarang ni kan? Semoga kita semua sentiasa dilindungi olehNYA.. In Sya ALLAH..

Angah said...

tq Baby, Iryanti

wa'alikumusalam Hanis..

tu lah, semoga kita dilindungi oleh Allah swt

TukangKebun said...

Oh kami cuti panjanglah baru dapat nak kemaskan kebun dan rumah segala hehehe....