Thursday, October 11, 2012

Kawal Marah Di Kampung Semarah Padi


Angah menulis dengan senyum! senyum yang bersungguh-sungguh. Ini kerana angah tidak berkeadaan MARAH.

Segala marah bagai hilang apabila menonton drama ini. :D

Al-kisahnya beberapa minggu lalu, angah tertengok siaran RTM, malam hari kalau tak silap, menayangkan sebuah drama. Tapi drama tu dah tinggal setengah jam je lagi tayangannya. Mula-mula nampak watak Pekin dan Sabri Yunus, angah duk kalih-kalih ke channel lain, sampai lah angah ternampak Si Beto Kusyairi...teruih melekat, tak kalih dah... WINK WINK...

Ceritanya simple je, tapi sangat kelakar. Oleh kerana tak tengok dari awal, angah cuba cari kat Youtube, tak sangka pula dah ada orang upload! apa lagi waktu rehat tadi angah pun pulun tengok....

ini antara part yang best, nak tengok sepenenuhnya, silalah menziarahi youtube...

Enjoyyyy...





* entah sejak bila si Beto ni telah mencuri hati angah! huh...

13 comments:

Ros said...

Assalamualaikum Angah,

Terima kasih ya sudi mai ziarah kak Ros he.he....

Cho Zila said...

RTM ni kadang2 best gak tengokkan... tak sempat nak tengok ...
ps thanks singgah blog akak...

Acik Erna said...

assalam angah..yang mana satu beto..he he..acik tak kenal nama..mungkin tengok rupa tau

~ Cik Azz ~ said...

Macam dah pernah tengok citer ni.. Tapi akak tak kenal mana satu Beto tu.. Kalau Pekin tu akak kenal la sbb minat gak dgn lakonan dia..

Angah said...

Kak Ros & Cho Zila , terimakasih kembali ...

Acik & Kak Azz, Beto tu yang jadi cikgu, yang mengajar mengawal marah tu...tak hensem sangat tapi sweet..

Rinna said...

Akak mmg dari dulu lagi minat kat Beto.. Cuba plak layan citer 'Aku, Dia & TongSampah' pun best jugak Beto berlakun ngan Siti Saleha.. very the sweet laa.. :)

Angah said...

Kak Rinna, angah pun tengok citer tu..suka sangat tgk Beto bila dia senyum malu-malu...

Madam Lala said...

beto hencem tau, pernah tgk tak drama SELAGI ADA, tp kat citra
mmm romantikkk looo...huhhu

Angah said...

Madam, angah dah dua kali tgk drama tu...sweet giller di berlakon citer tu

Cikgu Ma said...

alahai angah...tak dapat tengok...line masalah...huhu...

Angah said...

cikgu ma...kena tunggu line ok le nampaknya...:D

Zareda Norman said...

angah

wah hero idaman malaya sekarang beto ya... nanti nak cari juga nak tengok sabri yunus.. kah kah kah

Angah said...

Kak Zar, dah jadi hero idaman malaya dah si Beto tu eh, bukak tb je mesti ada muka dia...