Monday, April 09, 2012

Tempat Yang Indah dan Nyaman

Kalau cuti hujung minggu atau cuti sekolah anak-anak tu, kadang-kadang tak tahu nak bawak anak-anak pi mana kan...
Ni angah nak ajak semua mengenali Lata Chamang yang terletak di Bentong Pahang. Siapa orang Pahang kat sini? mesti anda dah biasa kat lata ni kan.
Perjalanan dari KL lebih kurang 1 jam 45 minit dan agak jauh ke dalam hutan. Bagi yang suka keindahan semula jadi pasti anda akan terpesona dengan pemandanagan yang ada di sini. Air terjun yang tinggi, hempasan-hempasan air yang kuat di celah-celah batu...(boleh buat body massage) dan banyak dataran lapang untuk port makan-makan...saksikan lah ye..







  
tengah massage badan ni..hahaha..






Sekian....

21 comments:

secangkir madu merah said...

fuhhhh bestnya.. dah lama tak gi mandi air terjun... tapi jauhlah Angah tempat ni... huhuhu

Karukord Jagau's said...

menarik jugak ni...saya blom pernah sampai lg kat sini.

Angah said...

Kak Yatie, memang agak jauh tempat ni, tapi bessttt ya amat

Karukord, boleh la cuba pergi, pergi ramai-ramai lagi best

Cikgu Ma said...

bestnya mndi air terjun...

Munnafendy said...

bentong? jauhhh....tp nmpk best..mesti sejuk gila air dia kan

Rinna said...

Amboi.. seronoknya..tgk angah gi mandi air terjun.. lama dah tak pergi mandi sungai.. :)

Angah ~

Madam Lala said...

waaaa... bestnyer..
madam nak jugakkkk!!!

Karukord Jagau's said...

Insya'allah ada rezki nnt, saya pegi....

iamja said...

salam Angah... thanks lawat blog saya.. :)

Wah.. blog menarik drpd Angah..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

DAMAI... is suka (^___^) lama xbercuti men2 ayaq camtu...

pena rozie said...

Cantik tempat die

Angah said...

kak rinna, kitaorang berendam sampai kecut jeari jemari...

Angah said...

tq iamja

WuMing said...

Best laa.. dulu sebelum kahwin.. WuMing selalu pi main air di air terjun... Skarang dah tak pi..

Tapi di sini sangat best.. Tapi di pahang jauh sangat laa dari penang...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

datang senyum sekali lagi (^___^)

Angah said...

wuming, kalo kt pahang tu jauh dari penang, pi la kat lata ulu kenas, kuala kangsar...dekat sikit..:D

Angah said...

eisy, mu dtang senyum..macam nak suruh angah updet je...kui kui kui...

~ Cik Azz ~ said...

Uisshh... Ni dah lebih dah ni.. Akak yang kira dekat dgn Bentong pun belom pernah sampai sana lagi.. Takde orang nak bawak... huhuhu...

Perkataan Bentong kat tepi sungai tu rasanya baru lagi kot.. Dulu takde... Hari tu masa nak balik Nilai baru akak perasan..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lagi2 is singgah (^___^)

Angah said...

Kak Azz...wajib pergi tu..

Is...ye la ye la angah apdet..

Karukord Jagau's said...

saya juga...singgah lagi....hehehee