Monday, April 02, 2012

Terkenang 1 April...ada apa?

April Fool!
Lama dah tak dengor perkataan ni kan? ke angah je yang tak dengor, korang masih lagi dengor?

Seingat angah zaman sekolah dulu je popular April Fool ni, sekarang tak lagi. Masih ingat ada kawan-kawan yang kena aniaya sampai menangis, dan yang mengena tertawa terbahak-bahak.

Semalam Che Din bercerita, ketika zaman sekolahnya, ada seorang Ustaz yang cukup garang, dengor derap tapak kaki dia je pelajar-pelajar akan diam menikus. Suatu hari di hari 1 April, ada pelajar terlebih berani, tapi niatnya mungkin hanya nak bergurau : "ustaz, cikgu besar nak jumpa ustaz kat  pejabat", sekonyong-konyongnye ustaz itu pergilah ke pejabat. Selang beberapa minit ustaz itu kembali ke kelas, tanpa sepatah kata terus dilempangnya budak itu....HOHOHOHOHO......naye je...tak pasai-pasai cari penyakit. Ada ke patut nak buat lawak ngan ustaz garang tu, akai ada ka? dah tentu budak itu takkan melupakan 1 April sehingga dia mati atau pun hilang ingatan kekal.

Anda pernah kena gurauan 1 April? citer la sket eh...

6 comments:

Acik Erna said...

Ya allah angah..memang betul2 garang..sian tak pasal2 kena lempang..

Angah said...

Acik, nak buat macam mana, salah sendiri, terima lah padahnya. tapi memang zaman 90an, cikgu-cikgunye garang belaka, sebab tu budak 90an baik-baik jadinya....:D

pena rozie said...

Ingat 1 april memang nakal

Rinna said...

Naya betul budak tuh kena lempang.. tak pepasal jerk..

Dolu2 masa kecik2 biasa laa..kalau april jer mesti terkena gak aprilfool.. :)

Angah~ disablekan word verification tuh.. asik kena try again jerk.. :)

Angah said...

kak rinna, di manakah button 'disable tu...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is xdak kenangan 1april (^_____^)