Tuesday, September 18, 2012

Cruise Putrajaya

Assalamualaikum.
Dah habis kisah syawal kan...maap lah Angah tak sempat citer pasai raya pun..tunggu raya aji pulak eh....:D

Ni nak tanya ni, sape penah gi Putrajaya....? hihihii...sape penah naik cruise mengelilingi tasik putrajaya....? 

Yey! Angah dah berjaya menaiki cruise itu...haha bajet hepy giler!  alkisah sabtu lalu, Che Din off day hari sabtu, so tak hingin Angah nak berbulan madu di rumah je so kami decide menaiki cruise ini.

Che Din tak suka sangat gi tempat air-air ni, dia fobia takut jatuh!  alahai...tapi akhirnya dia akur jugak sebab Farid kawan baik dia ikut sama. Farid bawak isterinya Ain dan anak tunggal dorang Lokman.



Lokman....kussssemangat...tak duduk diam!

Asalnya kami nak naik yang ni. harga nye RM 20.00 untuk dewasa, RM15 untuk kanak-kanak. Tapi anak Farid ni aktif sangat, takut dia terjun tasik lak, 



akhirnya kami naik kapal yang berdinding ni - harganya RM30 untuk dewasa dan RM20 untuk kanak-kanak, untuk staf gomen ada diskaun sikit iaitu RM 25 sahaja.





Penerangan oleh Pemandu Pelancong....wah...terasa betul-betul melancong!


Kapal ni penuh  sebenarnya tapi ia kelihatan kosong sebab semua penumpang keluar ke bahagian hadapan kapal, semua nak cari port baik untuk bergambar ala-ala Titanic..'You Jump I Jump'. Sampai ke sudah Angah tak berjaya menyelit ke ruang hadapan tu sebab dorang tak turun semula ke perut kapal haisss...tak kasi can betul! 
oklah dapat bergambor ngan Pilot pun jadi lah!


Ini pemandangan sekitar tasik.








Ekeleh Che Din buat muka kagum gitu, padahal hati kecut!





Selain bersaiz besar Farid juga handal berenang, tentu boleh menyelamatkan Che Din andai terjatuh ke dalam tasik... that's  why! 




Happy nye dua beranak ni, Jeles tegok Ain menten ramping.


Keluarga Ceria!




Huish feeling macam ada kat obersee...


See Ya!

6 comments:

kasihredha said...

tak pernah naik
sure best

Impian Serikandi said...

besstnyer.. nak jugak arr.;)
p/s: Bangi ke Putrajaya talkah jauh mana.. tapi buat masa ini "M" arr..

Angah said...

kasihredha,
best la juga... especially utk orang yang suka berposing

Hariah,
bwaak anak-anak lai seronok kot...

Zareda Norman said...

ke putrajaya selalu, cruise tak pernah naikk hihihih.. Nampak macam bes tu..

Angah said...

kak zar kan bos, konpom le selalu gi Putrajaya meeting segala bagai...:D, try le naik cruise tu kak, bes juga

Ujie said...

Saya yg tak berapa jauh ni pun tak penah naik..kedekut. hehe

*ahad lps sepupu kawin kat tmn botani...dia naik perahu dondang syg. kira nk buat kelainan la tu.