Friday, November 02, 2012

Festival Sastera Kanak-Kanak 2012

Mari, mari, mari....mari datang ke Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya. Bawak anak, cucu, cicit, adik, kakak, abang semua terutama yang suka kepada buku.

Sekarang, di Fakulti angah ni  sedang berlangsung acara jual-jual untuk kanak-kanak, untuk orang dewasa pun ada...apa tunggu lagi Jom!

Festival bermula 01 hingga 06 November 2012. Esok, Sabtu akan berlangsung acara perasmian. Festival ini adalah anjuran PERBADANAN KOTA BUKU. Fakuilti angah hanya menjadi lokasi sahaja.

Jom tengok gambor! (setakat hari ini punya)












pelajar-pelajar Fakulti Sastera berpeluang berniaga




Gerai Aiskrim ! Paling menjadi tumpuan







Demo lukis-lukis...boleh cuba sendiri




Ni booth buku yang paling laku setakat ni, sebab buku dia murah-murah belaka





Eh! KARANGKRAF pun ada buka booth tau. Mai la datang esok dan ahad, ekceli sampai rabu depan. Mai jangan tak mai!


Ni yang paling ramai peminat!

Esok dan lusa ada UPIN IPIN pulak. 

Ada peminat Ain Maisarah? Penulis novel Jutawan Gedik,  beliau akan ada jam 3pm hari ahad ni....sukenye....

10 comments:

cyah said...

wah.. menariknya..
anak2 saya suka ni.tapi tuu arr ada kenduri kahwin di Keramat..

alahai..

Rinna said...

Amboi sempat lagi bergambar ngan bobobi yer.. comelnyaa..hehehe.. Novel2 ada ker? :)

Angah said...

Cyah, tak jauh keramat tu, lps makan kenduri mai la sini :D

Kak Rinna, novel ada tapi more tu bebudak sekolah punya level

~ Cik Azz ~ said...

Cerdik tu dari 'K' Publishing, kan.. Produksi novelis Khadijah Hashim... Sebab hari tu ada tanya kat page fb dia, takde novel baru ke.. Then dia kata sekarang ni lebih kepada buku2 dan karya untuk kanak2/remaja je..

Angah tak habis study lagi ke...?

Angah said...

A'ah, masa perasmian hari ni Khadijah Hashim pun ada, angah sempat bergambor ngan dia.

hahaha...kak azz, angah ni tua dah,bukan student tapi angah staf kat fakulti ni

Ujie said...

Skrg ni ibubapa dh makin mampu, industri buku knk2 pun makin rancak & byk permintaan.

Bagus ada festival cam gini..

Madam Lala said...

waa...best nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ros said...

Assalamualaikum,

EEemmm best jugak nih....macam2 ada...

Angah said...

Ujie, betul sekali, ibu bapa kini tak berkira soal pendidikan anak-anak

Madam & Ros, memang best. tapi kami yang bertugas ni aduiii capek sekali

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lama xjenguk angah.. besnyer (^___^)