Wednesday, December 12, 2012

Edisi Pertama Kali: Istana Kenangan


Ok, lupakan kisah Cik Anon dan kenduri lauk basi itu. Malas nak jadi tukang panjangkan cerita, makin banyak cerita mungkin makin banyak pula kekhilafan.

Kawan-kawan, tajuk entry "Edisi Pertama Kali"  adalah apa-apa perkara atau mana-mana tempat yang angah buat atau pergi pada kali pertama...:D


Siapa pernah pergi ke Kuala Kangsar angat tangan....hihihii...Angah kan orang Kuala Kangsar, tapi ada tempat-tempat tertentu yang angah masih belum pernah sampai....malu lak rasanya...kui kui kui


Istana Kenangan...atau dikenali juga sebagai Istana Kuning - sangat unik, kerana diperbuat daripada  kayu dan tidak berpaku dengan paku besi....Moh le ke sana!

Mari tengok budak debab ini berposing-posing di sekitar istana ini:

Ni la tempatnya, tengok dari luar je pun, sebab masa pergi tu waktu cuti Aidiladha

Ok, beraksi-aksi sedikit...ala-ala org buat pre wedding :D

Ni bahagian hadapan istana, besor weh pokok ni..

Mai la datang m,elawat Istana Kenangan, ia sangat cantik di dalam gambar...

(huhuhu...nak rasa lucu ke malu? padahal sekolah angah dulu sebelah istana ni je...)

19 comments:

Rinna said...

Cantik istana tuh Angah.. tak pernah lagi sampai sana..

kasihredha said...

Suka aksi pegang tgn tu..romantik ;)

~ Cik Azz ~ said...

Akak kat sini dari kecik pun tak habis lagi jelajah kawasan... Yang dekatpun tak pergi, apa lagi yang jauh... huhuhu..

Debab la sangat, kannnnnn... hehe...

Angah said...

Kak Rinna, memang cantik, ada masa singgah le..

Kasihredha, angah memang suka melebih-lebih kalo bergambor...kadang-kadang che din malas nak layan..

Kak Azz, sama le, banyak lagi tempat kat perak ni angah belum sampai...
hahaha...DEBAB le kalo compare ngan che din...

© Elee Mardiana said...

Kenapa tak ceroboh masuk aje ke dalam istana tu, Angah? He he he...

Angah said...

Elee, haha ramai pengunjung le masa tu, kalo idak dah gegorkan pagor tu

leesya leeya said...

salam,angah...hari tu ada singgah blog leeya kan..kalau ada penambahbaikan leeya terima dengan hati yang terbuka...read your blog leeya tengok angah ni happy go lucky orgnya...:)

Angah said...

TQ Leeya coz sudi jenguk angah di sini.

Ye ke nampak happy, Alhamdulillah memang berharap dpt happy selalu..

Karukord Jagau's said...

sy pernah ke kuala kangsar tp x sempat nak menyinggah istana tu...

Afasz said...

pernah lalu je. mmg pagar dia tutup kan. tkleh masuk.

salam kenal n follow sini :D

jemput ke blog sy di http://afasz.blogspot.com

Kakzakie said...

Kalau dulu sekolah Angah sebelah istana ini mesti bila ke sini menggamit nostalgia lama.

Angah said...

Salam Kenal Afasz, nanti angah melancong ke belog awak ye...tq datang sini

KakZakie, a'ah kak, masa balik dr istana lalu dekat bangunan sekolah ngan bangunan asrama, rasa nak jadi budak sekolah semula...

Ros said...

Assalamualaikum Angah,

Cantiknya tengok istana tu,Kak Ros pernah lalu ja,tak pernah singgah pun he.he..Boleh masuk dak kat dalan istana tu Angah..?

Madam Lala said...

teringin jgak madam nk buat pre wedding shoot.. jaman kita dulu takder tu semua..

TiranaAduka said...

salam angah.
Nice post
Salam kenal tau dari kita

Angah said...

Wa'alaikumusalam Ros, buat masa ni istana ni sedang renovation, bahan pameran semua dah pindah ke Galery Sultan, di sebelahnya.

Madam, ye benar tu, jaman kita tak reti pulak nak ber pre-wedding

Angah said...

TiranaAduka, Salam kenal...tq datang ke blog angah ni...:D

Ujie said...

Cantik istana tu!

Biasala kn..kalau dah dekat & slalu nampak, tak teringin nk jejak. rasa mcm tak best.

Kasih Salina said...

kuala kangsar belum lagi jejak kaki di sana..selalu nampak org bergambar kat istana tu kalo ke kuala kangsar kan..