Tuesday, September 03, 2013

Kalo tak suka pun tak yah la cakap

Heran gak kadang-kadang ngan sesetengah manusia ni, suka benor nyusahkan keadaan. Benda kecik pun nak kecoh, bangsa mulut tak reti diam

Contoh ek:

Angah suka warna pink, baju pink, spenda pink, bra pink, tetibe masa shoping-shoping barang pink ni ada orang sound, ‘eh please lah pink, boring noks,  macam tak de warna lain, gegirlll sangat…’  sambil buat muka geli geleman.  Ekeleh..bior le aku nak beli spenda pink pun, ada aku mintak duit ngko? Tampor kang?...contoh lah contoh…

Kisah sebenor:

Angah jenjalan ke blog-blog melalui link kengkawan, terjumpalah satu blog ni, gaya penulisan dia best jugak, ada lah cadang nak follow dia, tapi tak jadi sebab dia telah menulis sesuatu statement yang tak berapa best: 

Lebih kurang ginilah statement nya:

tak sabar nak packing barang, tak sabar nak balik.. boring lah kat Ipoh ni, tak ada apa yang menarikpun kat Ipoh, sekurang-kurangnya kat Muor ada jugak kucing…’  Laillahailallah…ko nak kucing je? Eh eh…pi lah belambak pet house yang ada juai kucing, tak pon nak yang pree pi je kat restoran yang berderet-deret ka Ipoh tu, belambak kucing, kalo ko rajin pi je jumpa mama angah kat kuala kangsor tu, mintak je si Capik kesayangan mama angah tu, mungkin dia bagi pinjam kat ngko…aduhai…ko kata tak de apa kat Ipoh ish ish ish…kecik ati orang Ipoh tau….heheh….

Moralnye, pada sesiapun termasuk angah sendiri, kita patut terapkan falsafah ‘di mana bumi di pijak di situ langit dijunjung…’ angah pun tak suka duk kolumpo ni, tapi idak le nak ngutuk plak, dah di situ rezekinye...redho aje le...


Ni ha si Capik nak interprem...




Sekian,    angah merapu di malam yang dingin di simbahi hujan yang berpanjangan….

8 comments:

Ujie said...

Mybe dia rasa tgh tulis diari...tak ingat kot ada yg membaca tu org Ipoh ke..

*pinky rupanya angah ni..:D

Angah said...

Ujie, hihihihi saje je usik-usik...

* pink..sangatttt...

Acik Erna said...

Angah..nemang jalan tak betui je kucing angah tu.tu sebab bagi nama tu..tapii comel je nampak kucing tu angah

zino said...

Angah
Dia ingat dia sorang je dalam dunia ni

Zareda Norman said...

Kita sukerrrr sangat kuala kangsar hehhe

~ Cik Azz ~ said...

Bior la dia Ngah..

Mungkin itu cara dia nak lepaskan tekanan..

Jangan kita pulak yan tertekan dengan entry2 macam tu dah la.. hehh...

always cool.. ecehhh...

Angah said...

Acik, a'ah Si Capik ni jalan dia senget sikit...muka bole tahan la...

Zino, kita faham perasaan dia, kita pun sama, tak suka duduk tampat orang...tapi alah bisa tegal biasa...

Kak Zar....kompom la suker...hehehe

Kak Azz, angah saje je...tak kecik ati pun ngan dia, sebab angah bukan org Ipoh...

Hanis Azla said...

As-salam angah..

cantik apa pink.. he..he. comel betul kucing tu..