Thursday, August 20, 2015

Kembali Merindu

Dah lama meninggalkan rasa rindu yang satu ini
bukan berpatah arang cuma tak mahu membeban jiwa

namun lewat hari-hari terkebelakang ini
hati kembali dijentik, hati kembali diusik
oleh rindu itu
rindu pada lafaz,
rindu pada ucap,

'Selamat datang ke dunia sayang,
selamat membajai cinta mak dan abah,
selamat datang perrmata hati,
selamat datang wahai putera,
selamat datang wahai puteri,
selamat datang wahai anak'

Selamat
sel
se..

yang nyata rindu terus merindu
rindu terus menjadi duri
menikam sanubari

akhirnya aku terlena
bersama derai air mata

.............adinaduana/18-8-2015

* lama dah avoid dari bertemu dengan baby, tapi baru-bari ni, ada seorang staf yang baru habis cuti pantang bersalin datang ke opis membawa babynya....uiiii tak dapat menahan keterujaan nak mendukung baby....wanginya bau baby...comelnya baby...ulit baby...haaa.. lepas tu mulalah beremosi...

ko ni angah..!

6 comments:

Kakzakie said...

Ujian yg Allah berikan pada setiap kita tak sama Angah
Redhalah atas ujian yg diberikan
Moga dgn kesabaran itu ada 'rezeki' lain Allah limpahkan buat Angah

Cik Azz said...

Sabar ya Ngah...
Pasti ada hikmah di sebalik setiap kejadian itu..

Khai♥Rin : anies said...

Usah begitu angah... anggap shj baby tu pengukir senyuman utk semua :)

iryanty ahamad said...

akk pun rasa yang angah rasa...malas nak fikir..redha..Allah lebih tahu

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Zareda Norman said...

amik aura baby tu.. buat penguat semangat