Monday, February 13, 2012

Berkeringat di selatan tanahair

Al-kisahnya sabtu baru-baru ni, angah berjalan-jalan cari panas di Melaka. memang panas beb! rasa nak rekah kulit kepala. What to do? teringin nak naik Cruise punya pasal...redah jugaklah bahang mentari yang sangat garang tu...


                          berkerut antara mata membuktikan cuaca sungguh panassss
 




Asalnye nak berposing je atas beca ni, tapi Pkacik ni beria-ria nak bawak kami pusing-pusing (padahal bukan larat sangat dia mengayuh) siap bagi harga diskaun, kami pun layan lah..



Inilah yang diidam-idamkan, orang kata naik waktu malam baru best, mungkin sebab tak panas la kot


pemandangan di sepanjang menaiki Cruise




Destinasi kedua yang jadi idaman, Masjid Selat . Nice view




Menjelang asar kami pun pulang, cadangnya nak terus balik KL,  tapi Che Din dah tak larat drive, mata dah berpinor-pinor, makanya singgah la kami ke Teluk Kemang, nak mandi-manda sejukkan badan kunun dan berniat nak bermalam. Nasib kami baik sebab ada apartment yang masih kosong, harga pun ok, so bebulan madu le kami kat PD

View apartment ni menghadap selat, cantik sangat


Pantai Teluk kemang

itu le citer kami di weekend yang lalu ...
jumpa lagi!


13 comments:

Rinna said...

Best2 jln2..sambil honeymoon caya laa.. :)

Angah said...

ahaks...malu lak rase, kak rina sebut honeymoon..

~ Cik Azz ~ said...

Melaka memang panas la..

Dulu singgah sekejap je dah rasa bahang.. Tu belum jalan2 macam Angah lagi tu.. Tak sanggup rasanya.. huhu..

secangkir madu merah said...

oh pergi ke negeri hang tuah itu ya... dan mandi laut lagi... memang seronok.. klu tido satu malam rasa nak tido dua malam, klu tido dua malam rasa nak tido tiga malam hahaha... honeymoon..

Angah said...

kak azz, mungkin next time melaka bukan lagi destinasi jenjalan angah, tak tahan!

Angah said...

betul kak yatie, kalo tak kerana che din kerja petang ahad tu, mau kami bermalam lagi sehari dua ke..

WuMing said...

Skarang ni memang panas melampau.. Tapi boleh berjalan-jalan tengok sana-sini.. Boleh laa lupa sekejap

Angah said...

tak apa la WuMing, panas atau hujan itu semua rahmat...

MadaM LaLa said...

kenapa tak habaq mai melaka...
madam org melaka piau!

Mazni said...

hamboi sakan kak ina bjalan...very de romantik gitu...bercinta 24 jam..i loikeee...

Angah said...

aloo madam, lupa la awak org melaka, kalo idak boleh roger roger

Angah said...

Maz, sementara boleh....berbulan madu le sampai biru...

eeiyss said...

besnyer jenjalan... eeiyss tunggu si myra besaq sket... nak g jenjalan jugak... dah lama xrest otakkan... huhu