Monday, May 28, 2012

Mendaki Bukit Tinggi di Pahang

Mendaki dengan kereta la...dari KL lebih kurang sejam perjalanan

ni pintu masuk, anda perlu bayar RM12 sekepala untuk dewasa







uhh banyak replika kuda kat sini...


ni kolam Swan..



ni bus stop, kawasan kat sini agak luas,  so perkhidmatan ala-ala mini bus di sediakan
 kami naik bas nak pergi Taman Jepun, tapi  bas hantar sekerat jalan je..
untuk sampai..betul-betul kena  mendaki guna kaki..huhuhuhu
dah sampai..






Sekian...untuk budak-budak mungkin tak best sangat tempat ni, ia best untuk orang yang suka berposing je....:D








10 comments:

zino said...

tak apkai baju jepun ke?

Angah said...

zino,asalnye memang niat nak pakai, tapi dah penat mendaki bukit mood sudah lari looo

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer angah (^__^)

Angah said...

Eisy, angah kalo bercuti ada adik-adik menyertai memang rasa best....

kasihredha said...

akak pernah nak naik ke bukit tinggi ni..waktu anak2 masih skolah rendah...dah lama dah...tp x dapat sebab ramai sgt orang...sampai jam. Sejak tu tak pernah ke sana lagi.

Angah said...

kasihredha, masa angah pergi pun org ramai sangat...masa tunggu bas nak ke Taman Jepun tu sampai berebut-rebut...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

singgah sini lagi (^___^)

Rinna said...

Bestnyaa akak jugak tak penah lagi sampai ke sini.. :)

Angah said...

eissy, singgah lah selalu, tq...

Kak Rinna, pi la sana, akak ada DSLR kannnn...pasti dpt merakam gambor yang cantik-cantik...

Karukord Jagau's said...

blom penah pegi lagi hehehe