Wednesday, April 06, 2011

Asal ujan je jem, asal ujan je jem....

Wahhh... 'Usop Wilca' dah jadi fenomena...mengalahkan Bintang Paling Popular wa cakap lu...
Semalam dalam FUHH...! live di tv3, Pak Usop kita ni jadi tetamu si Awal Ashari. Patut-patut jemputlah si Shahizei Sam ye tak?  hahaha...glemer Pak Usop! caya lah!

Rupa-rupanya Usop Wilca a.k.a Shy8 a.k.a Syed Mohd Asri Jamalulail ni bersaudara sepupu sepipit dengan Scha Al-Yahya...awek si Awal. Patut lah semalam mula-mula Awal panggil dia Abg Usop, lepeih itu teruih jadi Uncle Usop...Pak Usop perli Awal  "aiii tetibe je dia manggei awok uncle..." kikikiki...


Ups! lari tajuk! mintak maap ye...

Nak cerita ni pasei semalam, hujan membasahi bumi.
Bior le hujan pun, tak marah aihhh...hujan kan sebahagian rahmat Allah...
TAPI
Ape pasei jem bila ujan?

UM sejak Februari lalu menjalankan sistem 'kehadiran anjal'. Maknanya staf diberi pilihan waktu tertentu untuk hadir dan pulang pejabat. So sistem ni dpt mengatasi masalah jem di waktu pagi dan petang di dalam kampus. Secara tak langsung ia juga dpt mengatasi masalah staf terlewat hadir satu dua minit atau  lewat sebab berebut PC nak login.
Bagus sangatkan...

Aye yang memilih masuk 8.45am dan pulang 5.45pm tersangatttt lah beshnya hidup ku ini, sebab waktu-waktu tersebut sangat lengang, tak jem, tak sakit ati dah boleh tersenyum semanis air batu campur pada setiap hari

Tapi
semalam...uhukss.. segala kakiku, badanku, kepalaku sakittttt....
perjalanan dari UM ni ke Kerinchi paling koman pun amik  6 ke 10 menet je naik bas
Tapi
semalam sampai dekat-dekat  2 jam baru sampai rumah....merana nyahhh melekat dan tersangkut!

"tu la, org keliling dah bilang, amik lesen memandu, ngko yang degei...suka sangat berdating ngan driver bas tu kan...amik ko angah"
huhuhuhu dialog di atas  ini sama ngan dialog Che Din..uhuk uhuk...memang padan muka aye..

4 comments:

Rinna said...

Alahhh ciannya dia.. gi ler blajor bawak keta.. kan senang..hehehe.. sabo je laa.. betul laa kata Che Din tuh.. :)

Angah said...

tu la kak...semangat nak blajor memandu tu datang time-time susah mcam semalam je la...

arryani said...

kita senasib ;)

bezanya saya dh ada lesen, pas tu, accident..trus taruma nak drive......

Smpi skrg, asal nk kluar, buat muka 10 sen mintak org tlg hntr..nsib baik muka saya ada aura kesian..

Angah said...

macam mana nak dapat aura muka kesian tu ye...:D