Tuesday, April 12, 2011

MaRaH

Kenapa bila marah lain

dan bila tak marah lain?
keputusan yang diambil maksud aye…kenapa ek?

Sepatutnye semalam dan hari ini aye cuti!
cut rehat..atau tak rehat! Tak apa asalkan cuti!
tapi aye tak jadi cuti pun…

Alkisah jumaat lepas
hati bara bagai berlarva
cuit sikit, pasti terhambur segala kelodak panas

Kerana geram, aye pon apply untuk cuti
immediately!
dengan niat supayaada org akan susah bila aye tak ade
kasi ajar sikit…
sebab ada org, lepas tangan, tak ambil peduli,
tak nak buat kerja selain yg dalam list kerja dia
bla bla bla…

Fuh! ‘the devil’la pulak aye kan…
lantak la! Sape suruh buat aye marah?
padan muka!

Padan muka aye sendiri juga….

bila balik ke rumah, hati pun dah sejuk,
menyesal pulak ada niat nak menyusahkan orang

Mula la rasa bersalah
Mula la rasa macam jahat sangat aye ni
Mula la rasa malu pada diri sendiri
Mula la rasa tak tentu rasa…

Akhirnya aye mengcanselkan cuti aye
dan bekerja seperti biasa


Gitu la aye…mood swang-swing selalu….




4 comments:

~ Cik Azz ~ said...

Tu bukan mood swang swing...

Tu namanya mudah kesian kat orang... huhuhu...

Mazni said...

standard la tu kak ina, masa marah mana nak igt, dah sejuk mula la rasa bersalah, ke time nak red flag?

zino said...

jangan buat keputusan masa marah... sabar...

Angah said...

Cik Azz, tak pasti le cepat kesian ke apa..tapi tak gamak le nak buat org susah...huhuuhu...baik je bunyinye kan..

Mazni,tak kira bendera kaler apa dah ni...kalo rasa nak marah tu macam tak hengat donia...

Zino, tu la kejadian ni membuat aye kena banyak muhasabah diri...