Thursday, April 21, 2011

Erm..Bila Nak Habis Ntah!

Takkan abis-abis kot... selagi aku tak mengandung, selagi aku tak veranak!

tensi btoi la aku dibuatnye..
aku tensi sebab aku rasa marah
marah pada diri sendiri
kerana tak pandai menjawab!
Jawab?
apa lagi la yang boleh aku jawab?

selalunya aku bagi jawapan 'pelarian' - contohnya - insya-allah, sikit hari lagi adalah.., esok-esok ada la tu.. TAPI ada orang tak paham-paham KAN? letis mak!

'eh, korang yang suka-suki tanya-tanya tu atau saja nak wat joke tu, next time boleh tak bagi pilihan jawapan? A,B,C atau D supaya senang aku pilih, atau aku 'like' yang mana berkenan'

Malanglah sape yang buat joke dengan masalah aku ni, sebab aku tak lupa nak doa supaya benda ni akan berbalik pada ahlil keluarga kamu!

9 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

Zareda Norman said...

angah
sabar ler ye yong, ater gitulah rope perangai manusis.. suke bebeno tanye yg pelik pelik..

ater selagi idok puas hati, selagi itulah deme menanyer.. ace nyer ye

rATu kEBaYA said...

salam..

kalau sy jawab je macam ni

"ingat aku ni boleh lawan keje Allah s.w.t ke? yang korang asik tanya ni? kalau Allah nak bagi insya Allah ada.. cuma cepat dan lambat je"

tgk lepas ni diorang nak tanya lagi tak? penatkan nak jaga hati orang.. tapi hati kita takder sape yg nak jaga

Angah said...

kak zar, aye ni jenuh dah nahan sabor, tu yang skali-skala rasa nak 'membakor' je deme tu

Angah said...

ratu kebaya, dah penah dah jawab macam tu. aye rasa diarong ni bukan nak dengor sangat jawapan kita, yang diaorang nak adalah dapat mengelak-gelakkan kita..huhuu tak patut...

Mazni said...

alahai, sian kak ina, tak sudah2 dema nih, lenkali sedia je sagat kt tepi tu, sape duk ulang tanyer tu sagat je mulut dia, igt kita ni apa nak digelakkan2 camtu, byk2 sabar yer...sy doakan kak ini dikurniakan cahaya mata secepat mungkin, yg penting, jgn putus asa ya, InsyaAllah tu..

Rozami said...

betol. soalan2 mcm tu memang bikin sakit hati

bila nak beranak?
bila nak dapat keja?
bila nak kawen?

adoilah... aku terkena soalan bila nak kawen skang ni

~ Cik Azz ~ said...

Saje je deme tu nak bako kamu.. ate, kan udoh tebako dah kamu ni haa...

Lepaih ni kalau deme tanya lagi soklan yang sama, kamu jangan jawab apa2.. kamu menyeringai je sampai ke telinga.. Lama2 esok berenti la deme tu membako kamu...

Insyaallah, ada rezeki untuk kamu nanti, Angah... sabar dan terus sabar hendaknya ya.. :)

Angah said...

Mazni & Cik Azz, terima kasih ye...atas doa tu. selalunya aye dah bole senyum bila org tanya-tanya ni, tapi mungkin ari kejadian tu tak kena time, sebab depan orang ramai...terbakor le aye...

Rozaimi, jodoh pertemuan di tangah Allah. Insyaalah adalah jodohnye tu nanti...